12vima ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Lockdown – νέα μέτρα: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ρόδος – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά και Κικίλια

Ώρα… ανακοινώσεων για το lockdown και την κατάσταση στο ΕΣΥ. Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν ζωντανά για όλες τις αλλαγές που έρχονται στην ζωή μας με τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ακόμη μια δύσκολη μέρα σήμερα, Τετάρτη 03.03.2021, στο… ημερολόγιο του κορονοϊού, καθώς το lockdown αυστηροποιείται, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 2.702 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην χώρα!

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει για την πορεία της πανδημίας και τις αλλαγές στο ΕΣΥ που πιέζεται αφόρητα, ωστόσο μαζί του βρίσκεται και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να αναλύσει τα νέα μέτρα και το πώς θα ζουν από αύριο οι κάτοικοι των περιοχών όπου το lockdown γίνεται ακόμη πιο αυστηρό.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίαζαν από τις 11 το πρωί της Τετάρτης, 03.03.2021, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα στην κυβέρνηση, η οποία και πήρε τις αποφάσεις.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Από αύριο στις 06.00 έως και 16 Μαρτίου – Για τα SMS

Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2.000 χιλιομέτρων.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή μ,ε ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00

Για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στις οποίες βρίσκεται πλέον και η  Ρόδος, αναπροσαρμόζεται το ωράριο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ειδικότερα πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά από τις 19:00 έως τι 05:00 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν μόνο η Αττική και η Θεσσαλονίκη, λόγω μητροπολιτικότητας.

 

Κλείνουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας και στις άλλες 18 περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται από αύριο το πρωί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, πλην εκείνων της ειδικής αγωγής.

Χωρίς κόσμο οι εκκλησίες, αναστολή μυστηρίων

Παράλληλα οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα τελούνται εκ νέου μόνο με τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό, ενώ αναστέλλεται η τέλεση μηστηρίων όπως μνημοσύνων, γάμων και βαπτίσεων. Στις κηδείες επιτρέπονται εως 9 άτομα.

Αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων

Τέλος στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου αναστέλλονται στην ουσία όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και η λειτουργίων οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην προπονήσεων και αγώνων που αφορούν την Super League 1 και 2 στο ποδόσφαιρο, την Basket League στο μπάσκετ και την Volley League στο βόλεϊ.

 

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα του lockdown

#pressgreece

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ