ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πάνω από 30.000 μας κούνησαν μαντήλι! Ζήλεψαν το Παρίσι οι Αθηναίοι

Αδιάβατοι είναι πολλοί δρόμοι της Αθήνας σήμερα με την κίνηση να θυμίζει τουλάχιστον παραμονές Χριστουγέννων. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους από το πρωί είτε για να ψωνίσει, είτε για να φύγει από την Αττική!

Όταν βλέπαμε τις εικόνες από την φυγή των παριζιάνων την παραμονή του lockdown από την πρωτεύουσα της Γαλλίας δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Τώρα που η Αττική ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά, οι κάτοικοι της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ελλάδας την εγκαταλείπουν μαζικά από το πρωί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τις 06.00 έως τις 15:00 δηλαδή μέσα σε 9 ώρες 31.902 ΙΧ είχαν περάσει από τα διόδια και των δυο εθνικών οδών. Άλλοι 27.000 είχαν φύγει την περασμένη Παρασκευή 30/11/2020.

Η εικόνα θυμίζει τουλάχιστον έξοδο για Δεκαπενταύγουστο με τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να φεύγουν μαζικά. Και αυτό προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς καθώς η μετακίνηση αυτή μπορεί να αποβεί ακόμα και επικίνδυνη αφού όπως αναφέρουν τα επιστημονικά στοιχεία πολλοί από τους φορείς του κορονοϊού είναι ασυμπτωματικοί.

Την ίδια ώρα, και μέσα στην Αττική και σε κεντρικούς δρόμους επικρατεί χάος με μποτιλιαρίσματα και αποστάσεις που σε κανονικές συνθήκες μπορεί να χρειάζονται 20 με 40 λεπτά να γίνονται σε 2,5 ώρες.

 

Η εικόνα αυτή είναι από την Αττική Οδό ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ