ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown – Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αριθμός που θα στέλνουν με sms όσοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Χαμηλότερα σε κρούσματα θα είναι σήμερα η Θεσσαλονίκη αλλά ο μόνος λόγος είναι ότι χθες ήταν Κυριακή και αύριο θα έχουμε την πραγματική εικόνα είπε μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Αποκάλυψε ποιον αριθμό θα στέλνουν με sms οι γονείς που θα θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Φτάσαμε τις προηγούμενες ημέρες να έχουμε γεμάτο το 90% των κλινών covid στην περιοχή μας είπε ακόμα ο Περιφερειάρχης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση του συστήματος υγείας στην Θεσσαλονίκη.

Είπε ακόμα ότι είναι πολύ οδυνηρό μέτρο αυτό που αποφασίστηκε και πρόσθεσε ότι από τις 5 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ η κάθε μετακίνηση θα γίνεται με sms.

O κ. Τζιτζικώστας αποκάλυψε ακόμα τον αριθμό που προορίζεται για βοήθεια σε κάποιον (4) θα στέλνουν με sms στο 13033 οι γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, και πρόσθεσε ότι το σχολείο θα δίνει μια βεβαίωση και στα παιδιά.

Πως στέλνουμε sms

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ