ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τι θα ανοίξει μέσα στον Ιανουάριο – Πότε θα γίνει η επανεκκίνηση στην εστίαση

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την μερική άρση του lockdown τον Ιανουάριο. Τα σχέδια για την εστίαση. Ποια μαγαζιά είναι ανοικτά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ποιον κωδικό στέλνουμε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε σταδιακή άρση του lockdown από τον Ιανουάριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η κυβέρνηση έχει στόχο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου και αυτό θα αποτελέσει την επανεκκίνηση της κοινωνίας.

Στις 11 ή στις 18 Ιανουαρίου θα ανοίξει μερικώς η αγορά καθώς θα ξεκινήσουν τα ψώνια από τους καταναλωτές μέσα από τον κατάστημα. Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια αυτό να συμβεί στις 11 Ιανουαρίου ώστε να συμπέσει με την έναρξη των εκπτώσεων. Ο τρόπος θα είναι απλός. Θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε στο κατάστημα, θα δοκιμάζουμε και θα πληρώνουμε.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ληφθεί απόφαση για τις μετακινήσει από νομό σε νομό καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να υπάρχει δυο εβδομάδες περιθώριο από το άνοιγμα των σχολείων ώστε να δουν τα αποτελέσματα.

Για την υπόλοιπη αγορά τώρα και κυρίως την εστίαση, δηλαδή οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια αλλά και τα θεάματα όπως τα θέατρα και τα σινεμά οι πρώτες πληροφορίες λένε πως πάνε από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά.

Και αυτό γιατί να ανοίξουν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κάτι που δεν πρόκειται να έχει συμβεί μέχρι το Μάρτιο τουλάχιστον.

Παραμονή πρωτοχρονιάς: Ποια καταστήματα λειτουργού και τι κωδικό στέλνουμε

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις  8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα πάμε σε αυτά, με τον κωδικό 2 στο 13033. Μέχρι τις 8 το βράδυ επίσης θα μπορούμε να παραλάβουμε τις click away αγορές από όλα τα καταστήματα.

Για τα κομμωτήρια το ωράριο θα είναι 7 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ και θα στείλουμε κωδικό 2 στο 13033. Όσον αφορά τη μετακίνηση για ρεβεγιόν θα γίνει με τον κωδικό 6 και για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο στο τραπέζι θα καθίσουν δύο το πολύ οικογένειες έως 9 άτομα συνολικά και μάλιστα οι ίδιες που έφαγαν μαζί και τα Χριστούγεννα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ