ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Βόλτα το κατοικίδιο και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Διευκρινήσεις για το αν θα μπορούμε να βγάζουμε βόλτα το κατοικίδιό μας από την ώρα που θα τίθεται σε ισχύ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Μιλώντας στο Live News ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι θα μπορούν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να τα βγάζουν βόλτα και ενώ θα είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μιλώντας επίσης στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, είπε τα εξής:

Σχετικά με τον αριθμό «4» που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μαζί μας κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος που πάμε να βοηθήσουμε είναι ανήμπορος.

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση και δεν είναι αυτός ο σκοπός μας να περιορίσουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι οι ελεγκτικές Αρχές θα δείχνουν κατανόηση όσον αφορά τον κωδικό «4» παρά το γεγονός ότι «έχει τύχει ευρείας κατάχρησης».

Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικού εγγράφου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να λέει ότι: «η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις υποπεριπτώσεις».

Σχετικά με τον αριθμό «6», η χρήση του επιτρέπεται μόνο μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας για σωματική άσκηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την απαγόρευση μόνο για βόλτα με κατοικίδιο.

Αναφορικά με τα ΜΜΜ και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι: «από την πλευρά τη δική μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ενημερώσουμε τον κόσμο να μη συνωστίζονται».

Ωστόσο, οι εικόνες μαρτυρούν μια άλλη πραγματικότητα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να επισημαίνει ότι η κίνηση και στους δρόμους παραμένει αυξημένη καθώς: «τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένας από τους λόγους που η κίνηση στους δρόμους παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, γιατί ο κόσμος επιλέγει το δικό του μεταφορικό μέσο έτσι ώστε να μεταβεί στη δουλειά του».

https://player.glomex.com/integration/1.469.1/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.469.1%2Fiframe-player.html%3Forigin%3Diframe%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.newsit.gr%26integrationId%3Deexbs14jwkobpkx%26playlistId%3Dv-c9onrhy3uvv5-se%26playlistIndex%3D0&integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-c9onrhy3uvv5-se&playlistIndex=0

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ