ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μ. Κλάψης: Τιμή σε έναν από τους ήρωες του τρένου από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

 

Ο 20χρονος Μιχάλης Κλάψης από τους Λειψούς, επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, στο βαγόνι 3, τριτοετής σπουδαστής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, ο οποίος επέζησε από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, διασώζοντας όμως με αυτοθυσία άλλους συνεπιβάτες του, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, τιμήθηκε από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ).

Ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ Χαράλαμπος Σημαντώνης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, φορτισμένη συναισθηματικά, χαρακτήρισε τον σπουδαστή «πρότυπο ανθρώπου» και τον τίμησε για την πολύτιμη προσφορά του.

Ο Μιχάλης μιλώντας σε ΜΜΕ μετά την τραγωδία και αφού είχε καταφέρει να βγει ζωντανός από την κόλαση, αλλά και να βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους, είχε δηλώσει: «Έπιασα μετά τη σύγκρουση να δω εάν έχω πόδια, χέρια, κεφάλι πάνω μου, ακούμπησα το πρόσωπό μου να δω αν έχω τραυματιστεί. Είχα αίματα στο πρόσωπό μου, αλλά δεν ήταν δικά μου. Σηκώνομαι και ακούω φωνές. Η κυρία που καθόταν δεξιά μου, μου ζήτησε βοήθεια να βρει το μωρό της, το οποίο την ώρα της σύγκρουσης το τάιζε και της έφυγε από τα χέρια. Δεν ακούγαμε τίποτα, ξεκινήσαμε να το ψάχνουμε. Το βρήκα κάτω από το κάθισμά μου. Αφού βρήκαμε το μωράκι, τα παιδιά μπροστά, οι υπόλοιποι, σπάσανε ένα παράθυρο και ξεκινήσανε να βγάζουν κόσμο. Πέρασε μπροστά η μαμά με το μωρό και βγήκαν».

realvoice995.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ