ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μ. Κόνσολας : «Δύο νέες θέσεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καλύμνου με νέα προκήρυξη»

 

Η ανάδειξη των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Καλύμνου από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, αποδίδει καρπούς.

Σε έγγραφη απάντηση του Υπουργού Υγείας προς τον Μάνο Κόνσολα, αναφέρεται ότι εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη 250 υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ ως επικουρικό προσωπικό, εκ των οποίων δύο (2) αφορούν στον Τομέα ΕΚΑΒ Καλύμνου.

Μέσα στο 2024 έχουν προγραμματιστεί 800 συνολικά νέες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, γεγονός που ανοίγει προοπτικές για την ενίσχυση και των άλλων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, επισημαίνοντας ότι ένα ακριτικό νησί, όπως η Κάλυμνος, που αποτελεί και τουριστικό προορισμό, η άρτια λειτουργία του ΕΚΑΒ είναι ζήτημα κομβικής σημασίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε τονίσει ότι – με δεδομένο ότι στην τελευταία προκήρυξη του 2023 δεν υπήρξε καμία προκήρυξη θέσης διασώστη για την ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο – θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ο σχετικός προγραμματισμός για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καλύμνου μέσα από την πρόσληψη νέων διασωστών που σχεδιάζεται για το 2024.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ