ΕΛΛΑΔΑ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι αναφέρει στα ασφαλιστικά μέτρα κατά του άντρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκυ Θεοδωράκη – Τεστ DNA θα κάνει ο Νίκος Κουρής

Το αργότερο αύριο το πρωί το Πρωτοδικείο της Αθήνας θα εκδώσει την απόφαση του σχετικά με το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο μουσικό παραγωγό, Νίκο Κουρή, να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει προσφύγει σε βάρος του 54χρονου άνδρα, προσδίδοντας του, ότι αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος. Η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, παρέστη στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

«Αυτοπροβάλλεται  και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη», αναφέρει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές και προσθέτει «εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος , δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας  και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα  και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης  πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του , και συγχρόνως  να προσδώσει κύρος  και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει  αλλά συγχρόνως  προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει  στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος  επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη χαρακτηρίζει παράνομη τη χρήση του επώνυμου «Θεοδωράκης» από το Νίκο Κουρή και επισημαίνει χαρακτηριστικά, επιπλέον, στην αίτηση της «Με τη συμπεριφορά του αυτή  ο καθού, που την συνεχίζει μέχρι νυν, και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει , προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου, ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου «Θεοδωράκης» με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης  του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος  από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών  και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει  από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Με τεστ DNA απαντά ο Ν. Κουρής

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε και ο Νίκος Κουρής προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία. Μάλιστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα σε τεστ DNA προκειμένου να αποδειχθεί και τυπικά πως είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Επόμενο βήμα, μετά την έκδοση της απόφασης επί της προσωρινής διαταγής, είναι η εκδίκαση των ασφαλιστών μέτρων και στη συνέχεια η συζήτηση της κύριας αίτησης της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ