ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Σπυράκη: Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

 

Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας θα ζητήσει η Μαρία Σπυράκη, προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η έρευνα για τα όσα κατηγορείται.

Μιλώντας στο OPEN, η Μαρία Σπυράκη είπε πως δε θέλει να υπάρχουν σκιές για εξαπάτηση στη διαχείριση των επιδομάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Εγώ δεν επικαλούμαι την ασυλία. Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Επανέλαβε για μια κόμα φορά πως δεν έχει σχέση με κάποιο σκάνδαλο, όπως το Qatar Gate που έχει προκαλέσει σάλο αυτή την περίοδο.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο», ανέφερε η κ. Σπυράκη, λέγοντας πως είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεσή της έγινε γνωστή την ίδια περίοδο με αυτή της Εύας Καϊλή.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Σπυράκη ελέγχεται για απάτη σχετικά με κονδύλια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, με τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα να ζητά την άρση της ασυλίας της

newsit



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ