ΔΙΕΘΝΗ

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η στιγμή που απολύει 11.000 εργαζομένους στη Meta μέσω βίντεο

ΟΜαρκ Ζούκερμπεργκ μένει στην ιστορία όχι μόνο για την ίδρυση του Facebook – και εσχάτως του Meta – αλλά και για την απόφασή του να απολύσει 11.000 εργαζόμενους σε μια μέρα. Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόλυση των υπαλλήλων της Meta ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να λάβει από τότε που ίδρυσε την εταιρεία το 2004. Σε μια βιντεοκλήση, μέρος της οποίας εξασφάλισε το NBC News, ο δισεκατομμυριούχος απευθύνθηκε στους υπαλλήλους την Τετάρτη στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδας, αφού έστειλε ένα υπόμνημα στην εταιρεία σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Στο υπόμνημα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ανέφερε ότι περισσότεροι από 11.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Όπως ακριβώς έγραψε, ο Μαρκ δήλωσε στην επικοινωνία αυτή ότι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απόφαση να απολύσει προσωπικό. «Είμαι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την κατεύθυνσή μας και για να αποφασίζω πώς θα την εκτελέσουμε, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως αυτό», δήλωσε στο απόσπασμα, το οποίο σύμφωνα με το NBC News δόθηκε στο «φως» από έναν απολυμένο υπάλληλο της Meta, όπως μεταδίδει το Business Insider.

«Αυτή ήταν τελικά δική μου απόφαση», πρόσθεσε ο Ζούκερμπεργκ. «Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω στα 18 χρόνια που διοικώ την εταιρεία». Ο ίδιος δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δύσκολη όχι μόνο επειδή επηρέασε τις ζωές των εργαζομένων, αλλά και επειδή η εταιρεία έχανε προσωπικό για την αποστολή. «Έχετε πραγματικά βάλει την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτό το μέρος. Ο καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος και παθιασμένος. Ο καθένας από εσάς έχει παίξει ρόλο στο να γίνει η Meta η επιτυχία που είναι. Ανεξάρτητα από το σε ποια ομάδα μπορεί να έχετε εργαστεί, ο καθένας από εσάς έπαιξε ρόλο στη συμβολή του στα προϊόντα που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να συνδέονται καθημερινά», δήλωσε κατά τη διάρκεια της κλήσης, σύμφωνα με το NBC News.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε δύο κλήσεις την Τετάρτη, δήλωσε στο πρακτορείο άτομο με γνώση του θέματος. Η μία κλήση ήταν για τους απολυμένους υπαλλήλους της Meta και η άλλη για το προσωπικό που παρέμενε στην εταιρεία. Οι απολύσεις επηρέασαν περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της Meta. Στην εταιρεία ανήκουν το Facebook, το WhatsApp και το Instagram. Οι περικοπές ήρθαν καθώς το Twitter και η Salesforce αποφάσισαν επίσης να μειώσουν το εργατικό τους δυναμικό.

reader.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ