ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Mαθητές του 1ου Γυμνασίου Pόδου σχεδίασαν και εκτύπωσαν σουβενίρ με την βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή

 

Μια σειρά από σουβενίρ επινόησαν, σχεδίασαν και εκτύπωσαν με την βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή με βιοδιασπώμενο υλικό οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου!

 

Τα όμορφα δωράκια που είναι χρηστικά και πρακτικά αντικείμενα (μπρελόκ, βάσεις για κινητά τηλέφωνα, αναμνηστικά κ.λπ.) είναι εμπνευσμένα από «τοπόσημα» της Ρόδου και η ομάδα των μαθητών, τα παρουσίασε χτες στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Στράτου Καρίκη.

Τα παιδιά συνόδευαν η διευθύντρια του Α’ Γυμνασίου Ρόδου κα Μαριέττα Βογιατζή (οικονομολόγος) και η κα Αγγελική Νικολάου (αρχιτέκτων μηχανικός / εκπαιδευτικός).

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την παρουσίαση, τα καινοτόμα αυτά αναμνηστικά είναι χρηστικά και ενσωματώνουν στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας προκειμένου, με ένα ‘κλικ’ να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με το κάθε «τοπόσημο» της Ρόδου από το οποίο είναι εμπνευσμένο!

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα θα παρουσιαστεί στην έκθεση και στον διαγωνισμό που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων στην Αθήνα, στις 6 Μαρτίου 2020 όπου θα συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Οι μαθητές του γυμνασίου (οι οποίοι, να σημειωθεί ότι εργάζονταν πάνω σε αυτό το ‘πρότζεκτ’ στον ελεύθερο χρόνο τους), προέρχονται από τις τρεις τάξεις του 1ου Γυμνασίου Ρόδου ενώ τον υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή με βιοδιασπώμενο υλικό, τον έστειλε το υπουργείο Παιδείας!

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, ενώ δεν έκρυψαν την χαρά τους για την ανταπόκριση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, που τους έδωσε συγχαρητήρια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στις προσπάθειές τους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ