ΕΛΛΑΔΑ

Ματίνα Παγώνη: «Δεν πειράζει αν δεν πάμε στο χωριό το Πάσχα – Σκεφτείτε τους νοσηλευτές»

 

Πιθανό για άλλη μια χρονιά να αναγκαστούμε να κλειστούμε στα σπίτια μας.

Έκκληση προς τον κόσμο να είναι απόλυτα προσεκτικός εν όψει Πάσχα και πιθανής επίσκεψης στο χωριό ήταν η Ματίνα Παγώνη, που τόνισε πως άπαντες οφείλουν να σκεφτούν το νοσηλευτικό προσωπικό και ότι, ενδεχομένως, μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε άλλον έναν χρόνο στα αστικά κέντρα, αν και αυτή τη στιγμή «βράζουν» από την πανδημία.

Η γνωστή λοιμωξιολόγος μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στο τι θα κρίνει τις διακοπές του Πάσχα στο χωριό και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, ανάλογα με τη διασπορά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Η προειδοποίηση της Ματίνας Παγώνη για το Πάσχα στο χωριό

«Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν» σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες. Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος».

«Για εμάς», είπε, «σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι». Προέκρινε, δε, να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, η γιατρός, τόνισε τις μάχες που δίνει το ιατρονοσηέυτικό προσωπικό της χώρας αλλά και πώς νιώθει η ίδια και οι συνάδελφοί της όταν ακούν ερωτήματα του τύπου «πού θα πάμε για Πάσχα;».

«Πάνω από όλα να σκεφτούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τις μάχες που δίνουν στα νοσοκομεία και δεύτερον που θα κάνουμε διακοπές. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο και δει καθημερινά τι γίνεται, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί που θα πάει το Πάσχα. Να σταματήσουμε αυτές τις μέρες να ρωτάμε τι θα κάνουμε το Πάσχα. Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία, όταν ακούμε τις ερωτήσεις τι θα κάνουμε το Πάσχα, είναι πολύ εκνευριστικό».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ