ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με ασφάλεια ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλύμνου το ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο ADES από το ρυμουλκό «ΠΟΘΗΤΟΣ»

 

Με ασφάλεια ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλύμνου το ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο ADES από το ρυμουλκό «ΠΟΘΗΤΟΣ».

Ήδη ρυμουλκό και φορτηγό πλοίο βρίσκονται αρόδο έξω από το λιμάνι της Καλύμνου  όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που παραθέτουμε και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μετά της 1.00 το μεσημέρι το πλοίο θα μετακινηθεί για να πλαγιοδετήσει στην κεντρική προβλήτα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του kalymnos-news.gr το ADES έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης. μεταξύ Καλύμνου και Αστυπάλαιας, χθες βράδυ Πέμπτη ενώ στην περιοχή έπνεαν  ισχυροί  άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 14 αλλοδαποί ως πλήρωμα και απέπλευσε από το Λιμάνι της HAIFA με προορισμό την Λιμάνι  TUZLA της Τουρκίας

Μετά από ενημέρωση το ρυμουλκό ΠΟΘΗΤΟΣ λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ αναχώρησε από την Κάλυμνο προς παροχή βοήθειας στο ακυβέρνητο πλοίο. Στις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα το ΠΟΘΗΤΟΣ προσέγγισε το φορτηγό πλοίο ADES .

Λίγο  μετά τις 5 τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 το ρυμουλκό κατάφερε να δέσει το φορτηγό πλοίο ADES και με ασφάλεια και λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου .ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ