ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι Κασιώτες για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Ως απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ο Δήμαρχος της ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος ότι το νησί κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου και στο πρώτο του δρομολόγιο το πλοίο «Olympus» που αντικατέστησε το «Πρέβελης» δεν πήρε χθες την απαιτούμενη άδεια να αποπλεύσει από τον Πειραιά, μετά από έλεγχο επιθεωρητών για το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί.

Φανερά αγανακτισμένος ο Δήμαρχος μιλώντας στον Real Voice 99,5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, τόνισε ότι είναι εξοργιστικό να μένουν τα δύο νησιά, Κάσος και Κάρπαθος χωρίς πλοίο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την ηγεσία του, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις, μένοντας εκτεθειμένοι οι νησιώτες. “Είναι πολιτική η ευθύνη, έχει την αποκλειστική ευθύνη το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μία προειδοποίηση για να καταλάβουν οι αρμόδιοι το πρόβλημα”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ερωτόκριτος προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αποφασισθούν σε λαϊκή συνέλευση που θα συγκαλέσει, ενώ ήδη προειδοποιητικά σήμερα ο Δήμος Κάσου παρέμεινε κλειστός και εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι  είναι υπαρκτός ο κίνδυνος  το νησί της Η.Ν. Κάσου εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου να παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία  την ύστατη στιγμή εξαιτίας των κακών και   καθυστερημένων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Αποφάσισε ομόφωνα  και απαιτεί:

να γίνουν ενέργειες για  την  παρέμβαση  του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση δρομολόγηση αξιόπλοου πλοίου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς προκαλείται τεράστιο οικονομικό πλήγμα  στην ήδη πληττόμενη τοπική κοινωνία. Η δρομολόγηση  πλοίων  ειδικά   για το νησί μας αποτελεί  το σημαντικότερο μέσον επικοινωνίας και έχει άμεση εξάρτηση ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται .

Για τον παραπάνω λόγο

 α) οι υπηρεσίες του Δήμου σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί.

β)  καλούνται όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι και όλοι  οι επαγγελματίες  του νησιού  μέσω του κλεισίματος των επιχειρήσεων τους καθώς  επίσης και ο κασιώτικος λαός για την ενεργή συμμετοχή τους  στην  συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Δήμου  μας έξω από το δημοτικό κατάστημα κατά το ίδιο  χρονικό διάστημα.

γ) να δημοσιευθεί  το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρία  σ’ όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας , στους αρμόδιους  φορείς και σ’ όλο τον κασιώτικο λαό  του νησιού και των παροικιών του.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ