ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Τμήματος AHEPA HJ-33 Ρόδου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Τμήματος AHEPA HJ-33 Ρόδου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού) στην Οπλοθήκη De Milly της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, με θέμα «Καρκίνος: Πρόληψη & Εξελίξεις» και ομιλητές τον Δημήτριο Ματθαίο, Παθολόγο Ογκολόγο M.Sc., Ph.D, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν. Ρόδου, την Ελένη (Λιάνα) Αλ. Σουλούνια, Ιατρό Ακτινολόγο, Διευθύντρια του κλασσικού ακτινολογικού εργαστηρίου Γ.Ν. Ρόδου και τον Νικόλαο Α. Χριστοδούλου, Χειρουργό, Διευθυντή Α΄ Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Ρόδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Πρόνοιας Χαρούλα Γιασιράνη, ο εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ Υποδιοικητής του 95 ΤΥΕΘ Λγος (ΥΙ) Αναστάσιος Πάγκαλος, η εκπρόσωπος της Α` Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου Προϊσταμένη του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Υπαστυνόμος Β΄ Γιούργη Αγγελική, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου Σταύρος Τσαντής και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ιατρός Δερματολόγος Μαρία Πιζήμολα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Κοσμήτορας της Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας 25 της AHEPA HELLAS απηύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού Αντώνης Γιαννικουρής.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν από τους ομιλητές Ιατρούς οι πρόσφατες εξελίξεις για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και την χειρουργική – φαρμακευτική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ομάδας ασθενειών, ενώ παράλληλα τονίστηκε η σημασία της επέκτασης του προσδόκιμου ζωής των ασθενών, με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Έμφαση δόθηκε στην ανάλυση των αιτίων και στις μεθόδους διάγνωσης, αλλά κυρίως στην σημασία της πρόληψης με την διενέργεια τακτικών προληπτικών εξετάσεων, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Στο τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν αναμνηστικά στους ομιλητές Ιατρούς για την συμμετοχή τους στην εσπερίδα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ