ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με λυγμούς η μαραθώνια απολογία για το φονικό στ’ Ανώγεια: «Υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, κατηγορούμενος για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στ’ Ανώγεια. Κλαίγοντας γοερά περιέγραψε τη στιγμή που είχε νεκρό τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η απολογία του Μανώλη Καλομοίρη για τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στ’ Ανώγεια και οδήγησαν στο θάνατο του πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου γείτονά τους, Γιώργου Ξυλούρη.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 29χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο κατηγορούμενος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή και την ώρα που περιέγραφε τι συνέβη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό έκλαιγε λέγοντας: “Άδειασα όλος μέσα μου, υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου”.

“Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου, τον είχα εγώ σαν πατέρα” ανέφερε ο 29χρονος όπως είπε η εκ των δικηγόρων του, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ο Διονύσης Βέρρας επέμεινε ότι η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του εγκλήματος στ’ Ανώγεια υπήρχαν δυο διαφορετικοί τύποι βολίδων (ο ένας τύπος ήταν συμβατός του όπλου που έφερε ο 29χρονος), το όπλο ωστόσο που προσκόμισαν στις αρχές δεν ταίριαζε με καμία από τις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο.

«Μέσα» στην απολογία για το φονικό στ’ Ανώγεια

“Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου.

Ένα παιδί το οποίο να δονείται και να κλαίει συνεχώς και να περιγράφει με λεπτομέρειες τι του συνέβη εκείνο το βράδυ.

Έχουμε έναν κατηγορούμενο και ευρήματα αντικειμενικά. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Αυτοί που τα λένε δεν έχουν σχέση με τις οικογένειες και καλά θα κάνουν να αφήσουν τις οικογένειες στη δυστυχιά τους και στο δράμα που υφίστανται και να μην κατασκευάζουν πράγματα», είπε ο Διονύσης Βέρρας.

Πηγή: flashnews.gr


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ