ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με Παναττική στάση εργασίας απαντούν οι γιατροί στις απειλές της κυβέρνησης

 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι γιατροί απέναντι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των γιατρών του ΕΣΥ και της κυβέρνησης, μετά και την υποστήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Βαθαίνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των γιατρών του ΕΣΥ, μετά τις απειλές του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς τους αναισθησιολόγους των νοσοκομείων Παίδων, αλλά και τη στήριξη που του παρείχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί στα δυο νοσοκομεία Παίδων αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων μέσω στάσης εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις αναισθησιολόγων, αλλά και νοσηλευτών χειρουργείων.

Αν και οι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» αποφάσισαν να συνεχιστούν τα χειρουργεία οι συνάδερφοι τους  στο «Αγλαΐα Κυριακού» επέμεναν στις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα και χθες Τετάρτη, όταν η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ότι το πρόγραμμα των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά.

Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι γιατροί δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται».

Η θέση της ΟΕΝΓΕ για τις απειλές της κυβέρνησης

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί επισημαίνουν ότι την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν για να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, αντί να αφουγκραστεί την αγωνία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μικρούς ασθενείς η εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης και οι μετακινήσεις, για να βουλώσουν «τρύπες», Αναισθησιολόγων Ενηλίκων που δεν έχουν την αναγκαία εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία, μας σέρνει στα δικαστήρια.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι σκόπιμα η κυβέρνηση εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων.

«Επέτρεψε στην διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα εντέλλεσθε υπερεφημέρευσης», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στην ίδια ανακοίνωση αφού εξαπολύουν πυρά εναντίον του υπουργού Υγείας, καλούν όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική στάση εργασίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από τις 8:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 11:00 π.μ.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε πως αν γίνει στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τότε θα αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

 

news247

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ