ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την παραδοχή Άδωνι για τον Τουρισμό ο Τσίπρας στην Βουλή

Ένα ισχυρό χαρτί για την σημερινή συζήτηση στην Βουλή για το θέμα της πανδημίας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open για το θέμα του Tουρισμού.

Ο υπουργός Aνάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα  από ό,τι αναμέναμε».

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός επανήλθε λέγοντας ότι δεν τα είπε έτσι, το σχετικό βίντεο ωστόσο που κυκλοφόρησε επιβεβαίωνε το σχόλιο του υπουργού. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε μάλιστα ότι υπήρξε πολύ μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου ο υπουργός να ανασκευάσει.

Για του λόγου το αληθές οι ίδιοι άνθρωποι  περιέγραφαν μια σκηνή που συνέβη στην Βουλή με τον υπουργό  Ανάπτυξης, ο οποίος ήταν εισηγητής  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου να μπαινοβγαίνει αναστατωμένος στην συνεδρίαση.

Όπως λένε ξαφνικά στην μικρή αίθουσα της γερουσίας χτύπησε το τηλέφωνο του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άρχισε να φωνάζει. Αντιλαμβανόμενος ότι τον κοιτούσαν όλοι βγήκε από την αίθουσα και συνέχισε να μιλάει έντονα. Τόσο έντονα που ανάγκασαν τον πρόεδρο της Επιτροπής Γ. Βλάχο να βγει και να του κάνει παρατήρηση αφού οι φωνές του  κάλυπταν την συζήτηση στο εσωτερικό της αίθουσας.

Όπως έλεγαν στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ «είναι αδιάψευστος μάρτυρας και επιβεβαιώνουν τα εγκληματικά λάθη με το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού που οδήγησαν στην έκρηξη της πανδημίας»:

Συγκεκριμένα:

Τον Ιούνιο οι νεκροί ήταν 17 και μόλις 492 κρούσματα όλο το μήνα. Ο αριθμός των νεκρών από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο ήταν 192 και το σύνολο των κρουσμάτων την ίδια περίοδο ήταν 3.409.

Την 1η Ιουλίου που άνοιξε ο Τουρισμός και για το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις και χωρίς απαίτηση αρνητικών τεστ, αφού η κυβέρνηση υποχώρησε στους μεγάλους tour operators: 11 νεκροί

Όλον τον Ιούλιο υπήρξαν επιπλέον 992 κρούσματα και σύνολο 4.401 από την αρχή της πανδημίας.

Τον Αύγουστος οι νεκροί έφτασαν στους 63 με επιπλέον 5.916 νέα κρούσματα, σύνολο 10.317 από αρχή πανδημίας. Μόνο τον τουριστικό Αύγουστο βρέθηκαν δηλαδή σχεδόν 6.000 κρούσματα ενώ από αρχή πανδημίας είχαν εντοπιστεί κάτι περισσότερο από 4.000!

Τον Σεπτέμβριο, ουσιαστικά με την  λήξη της τουριστικής σεζόν οι νεκροί έχουν φτάσει τους 125 και τα κρούσματα σε 8.158, δηλαδή υπερδιπλάσια από το τετράμηνο Μάρτιος – Ιούνιος. Σύνολο κρουσμάτων από την αρχή πανδημίας ως και Σεπτέμβρη: 18.475 κρούσματα.

Τον Οκτώβριο οι νεκροί είναι 235  σε σύνολο 39.251 κρούσματα. Μόνο αυτό τον μήνα εντοπίστηκαν 20.776 νέα κρούσματα, δηλαδή διπλάσια από ό,τι από το Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη.

Πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου: 283 νεκροί σε σύνολο κρουσμάτων 63.322. Μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη έχουν εντοπιστεί 24.071, περισσότερα από ολόκληρο τον Οκτώβριο!

«Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου και πρόσθεταν:

«Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του, η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει σήμερα στο να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής καθώς οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι πολλά στελέχη που μετέχουν στον εν λόγω όργανο είχαν εκφράσει σημαντικές αντιρρήσεις.

Εν τω μεταξύ χθες έκλεισε για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα Πολάκη καθώς  ο πρώην υπουργός αναγκάστηκε να κάνει διορθωτική δήλωση στην οποία ανέφερε « ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του θέση ως γιατρού και βουλευτή, ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν από όλες και όλους, ως μόνη ασπίδα στη διασπορά του κορονοϊού εδώ που μας έφτασε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης.»

Η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήρθε μετά   από απαίτηση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μετέχουν στον πρωινό καφέ. Οι πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση όλοι  άσκησαν σκληρή κριτική στον βουλευτή Χανίων για τον τρόπο που χειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα.

Κάποιοι μάλιστα  ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί στα σχόλια τους επισημαίνοντας ότι με αναρτήσεις και σχόλια τύπου Πολάκη δεν γίνεται αντιπολίτευση.

Έτσι, ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί μια δήλωση από τον βουλευτή Χανίων προκειμένου να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Στην συνάντηση που είχε με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και τον Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο άτυπο πειθαρχικό, ξεκαθάρισαν στον Παύλο Πολάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την συμπεριφορά του και του ζήτησαν να σταματήσει να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα θέματα που δημιουργούν πρόβλημα στο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ. newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ