12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας να σταματήσει το All Inclusive

 

H ραγδαία εξάπλωση του Covid-19, άλλαξε τους συσχετισμούς για την χρονιά, όροι όπως «Social Distancing» και «Lockdown» έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας και η παγκόσμια οικονομία μπήκε ήδη σε ύφεση.

Στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών, «αστέρες» είναι πλέον οι λοιμωξιολόγοι και οι καθηγητές οικονομίας, καθώς τα δυο θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων είναι κατά πρώτον ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας και κατά δεύτερον πόσο θα πλήξει την πραγματική οικονομία.

Για το πρώτο, κατά γενική ομολογία, τα μέτρα που πάρθηκαν  στην χώρα μας και η ταχύτητα που έγινε, μας  έφεραν  σε καλύτερη μοίρα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το ΕΣΥ να μην έχει δοκιμαστεί σοβαρά αλλά κυρίως  το θετικό είναι  ότι δεν έχουμε ραγδαία εξάπλωση .

Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον Covid-19 τυγχάνει να είναι και οι βασικοί επισκέπτες μας, καθώς Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ αποτελούν σχεδόν το 40% των τουριστών αλλά και το 50% των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Το εισόδημα των εργαζομένων πανευρωπαϊκά θα μειωθεί δραματικά, ήδη στις Σκανδιναβικές χώρες χιλιάδες εργαζόμενοι είδαν τις συμβάσεις τους να αναστέλλονται ή να τερματίζονται, ενώ σχεδόν σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επιβάλουν κανόνες για αν αποφευχθούν οι απολύσεις αλλά και να ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων. Άρα ποιοι θα κάνουν διακοπές ; Αυτοί που έχουν χρήματα  να ξοδέψουν

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά όλα  καλά να ανοίξουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια  και αρχίσουν οι αφίξεις τουριστών  τον Ιούλιο  . Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης  της τουριστικής χρονιάς  εάν όλα πάνε  καλά  είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας . Όσο αφορά το νησί μας  με τα κρούσματα  του Covid-19 που είναι σχεδόν μηδαμινά είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός  και όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος του νησιού μας  κ Αντώνης Καμπουράκης  θα πρέπει να  στηθεί ο τουρισμός της Ρόδου σε νέες στέρεες βάσεις.

Θα πρέπει  να ελέγχονται σχολαστικά  οι πύλες εισόδου  στο νησί της Ρόδου (αεροδρόμιο και λιμάνι).

Το  υγειονομικό διαβατήριο που προανήγγειλε ο υπουργός τουρισμού  ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι επισκέπτες  να γίνει πράξη

Έτσι θα θωρακιστεί το νησί

 

Φανταστείτε να έχουμε ένα κρούσμα σε μια  ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί μας .

Η ξενοδοχειακή μονάδα  θα μπει σε 14-ήμερη καραντίνα. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  για το νησί .

Η άποψη μας   είναι  ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για το νησί μας να σταματήσει το   All Inclusive .  Η κατάσταση  που επικρατούσε στα ξενοδοχεία με το   All Inclusive  που υπήρχε μεγάλος συνωστισμός  στους μπουφέδες και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι φυσικά αδύνατον να συνεχιστεί. Σύμφωνα  με τα νέα δεδομένα  θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής αλλά και η απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια και τους πελάτες. θα πρέπει  οι ξενοδόχοι του νησιού μας να πάρουν  γενναίες αποφάσεις πάνω σε αυτό θέμα και φυσικά να υπάρχει και η ανάλογη  στήριξη από το υπουργείο τουρισμού .

Εάν σταματήσει το   All Inclusive  θα έχουμε τουρίστες  αυτούς που αναζητούμε τόσα χρόνια που θα μπορούν να ξοδέψουν χρήματα . θα δουλεύουν τα εστιατόρια  ,τα μπαρ και τα snac bar των ξενοδοχείων . Όπως δούλευαν πριν από πολλά χρόνια πριν κάνει την εμφάνιση του το  All Inclusive  .

Επίσης θα δουλέψουν  και τα καταστήματα εστίασης , καφετέριες  και όλα τα συναφή τουριστικά επαγγέλματα του νησιού μας .

θα αλλάξουν τα δεδομένα και το νησί της Ρόδου θα βρει ξανά τη λάμψη που είχε πριν από πολλά χρόνια.

Είναι δεδομένο με τις τρέχουσες συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο   σίγουρα θα υπάρχει   λιγότερος τουρισμός αυτό το καλοκαίρι . Στη Ρόδο πρέπει να ανοίξει το σύνολο των καταλυμάτων και των καταστημάτων.

«Οσοι θέλουν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους να το κάνουν αλλά δεν θα πρέπει να επικοινωνούν την μιζέρια.

Ο προορισμός και πρέπει και θα φορέσει τα καλά του και την φετινή τουριστική περίοδο» τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομαδα  σε τοπική εφημερίδα και προσθέτοντας ότι «Ο προγραμματισμός των επιχειρηματιών θα πρέπει να έχει 10 ετή ορίζοντα.»

Η στόχευση  θα πρέπει να είναι  το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές  και σε ποιοτικό τουρισμό. Ένα άλλο σοβαρό  θέμα  είναι επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου που είμαστε σίγουροι  ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.  Γ . Χατζημάρκο  και τον δήμαρχο  του Νησιού μας τον κ. Α. Καμπουράκη  πάνω σε αυτό το θέμα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ