ΔΙΑΦΟΡΑ

Μέλη του ΕΟΔΥ στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης – Το παραδέχονται μέσω ανακοίνωσης

Την ώρα που όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια λόγω των μέτρων, μέλη του ΕΟΔΥ γλέντησαν με τη ψυχή τους την Τσικνοπέμπτη.

Ανακοίνωση για το γλέντι που οργανώθηκε στην HELEXPO την Τσικνοπέμπτη και κάνει τον γύρο των social media εδώ και δύο μέρες, εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, όπου αναγνωρίζει ότι στην συγκέντρωση εμφανίζονται τέσσερα πρόσωπα που άνηκαν στο δυναμικό του, καθώς λύθηκε η σύμβασή τους και θα ακολουθήσουν και νομικές ενέργειες εναντίον τους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

• Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

• Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

• Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ