ΔΙΑΦΟΡΑ

Μένουμε σπίτι, μαγειρεύουμε όμορφες συνταγες

 

Συνταγή Γιώργος Αναστασιάδης

 Γράφει ο Γιώργος Αναστασιάδης

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Μένουμε σπίτι αξιοποιώντας τον χρόνο πολύτιμα, με δικούς μας ανθρώπους όπου αυτή η ευκαιρία δεν μας δίνεται κάθε μέρα! Καλό είναι το κινητό και η τηλεόραση αλλά ας αξιοποιήσουμε λιγο το χρόνο χωρις αυτά τα 2 αντικείμενα! 

Μπορούμε να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο, να κάνουμε γυμναστική, αλλά και να μαγειρέψουμε, όπου αυτό θα μοιραστώ και εγώ μαζί σας!

Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία!

Η μαγειρική είναι πολλά μαζί.! Για κάποιους ισως να είναι χόμπι, για κάποιους ψυχαγωγία, και για κάποιους τρόπος ζωής!

Τώρα που είναι μια δύσκολη περίοδος, και δεν έχετε πολλά πράγματα στο προγραμμα μας, μπορείτε να μαγειρέψετε όλοι μαζί με τις οικογενειες σας, αλλά ακόμα και εσείς που δεν ξέρετε να μαγειρευετε θεωρω προσωπικά ότι αυτή είναι η ιδανική στιγμή και ισως να το αγαπήσετε στην πορεία!

ΣΥΝΤΑΓΉ:
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
Μερίδες: 4
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
Αριθμός δυσκολίας: Ευκολος-μέτριος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
 1/2 κιλό γαρίδες, Νο 2 κατεψυγμένες
 250 γρ λιγκουινι
 2 ξερά κρεμμύδια (το ένα με την φλούδα)
 Καρότο με φλούδα
 1 φινόκιο
 1 πιπεριά Φλώρινας
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.σ πάστα ντομάτας
 200 γρ κονκασέ ντομάτας
 70 ml μπράντι η ουίσκι
 50 ml λευκό κρασι
 500 ml νερό
 4 φύλλα φρέσκο κρεμμύδι, λεπτοκομμένα (το πράσινο μέρος)
 Μισό ματσάκι μαϊντανού
 50 ml ελαιόλαδο
 15 γρ Σπόρους γλυκάνισου
 30 γρ βούτυρο
 50 γρ παρμεζάνα

 

ΟΔΗΓΊΕΣ
Το σημαντικό πάνω από όλα στην κουζίνα είναι δυο πράγματα:

1) Η προετοιμασία
των πρώτων υλών, όπου αυτό είναι το σημαντικό για την εκτέλεση μιας συνταγής.

2) Η καθαριότητα που οδηγεί αυτοματα στην υγιεινή και έπειτα ακολουθούνε όλα
τα υπόλοιπα.!

ΒΗΜΑ 1ο
Αρχικά πλένουμε τα λαχανικα μας πολύ καλά και τα κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα
όπου σας διευκρινίζω στην συνέχεια της συνταγής!
Επεξεργαζόμαστε πολύ προσεκτικά τις γαρίδες.
Βγάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και την καθαρίζουμε
από το αντεράκι. Έπειτα ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες, τα κεφάλια και τα κελύφη
και τα στεγνώνουμε..

ΒΗΜΑ 2ο Σαλτσα
Εισαγωγικά, θα κάνουμε ένα ζωμό που θα μας δώσει μια πολύ ιδιαίτερη,
φανταστικη και νόστιμη σαλτσα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
τοποθετούμε την λεγόμενη (mirepoix) 1 κρεμμύδι ( με την φλούδα) καρότο, σέλερι
και το μισό φινόκιο κομμένα (Brunoize) δηλαδή σε κυβάκια και τα σοτάρουμε μέχρι
να μας βγάλουν τα αρώματα τους.
Έπειτα τοποθετούμε το σκόρδο τα κεφάλια, κελύφη και τα σοτάρουμε μαζί με τα
λαχανικα (αν θελουμε τα πιέζουμε ελαφρά για να βγάλουν περισσότερη γεύση).
Μόλις τα σοτάρουμε ομοιόμορφα, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, την αφήνουμε
λίγο να βγάλει το άρωμα της και σβήνουμε με το μπράντι ή ουίσκι
Πολύ σημαντικό να αφήσουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ, ώστε να μην μας μείνει
στην γεύση μεγάλη ποσότητα οξύτητας!
Μετά προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτας, σπόρους γλυκάνισου και το νερό μέχρι
να καλύψει όλα τα συστατικά μας και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. (τα ψαρικα δεν τα
βράζουμε περισσότερο από 25 λεπτά διότι μετά πικρίζουν).
Μετα από 25 λεπτά, σουρώνουμε τον ζωμό και τον τοποθετούμε παλι στην
κατσαρόλα και το βράζουμε μόνο του μέχρι να μείνουν τα 2/4, επειτα τον
διατηρούμε στην άκρη σε ένα μπολ ζεστό!

ΒΗΜΑ 3 ο Τελική φάση

Κόβουμε σε ροδέλες το ένα κρεμμύδι, το μισό φινόκιο και κυβάκια την πιπεριά
Φλώρινας.!
Ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο αλάτι-πιπερι και τις σοτάρουμε σε δυνατή
φωτιά για 2 λεπτα, έπειτα τις αφαιρούμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι, σοτάρουμε τα λαχανικα μας, μόλις
μαλακώσουν προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με λευκό
Κρασι, έπειτα προσθέτουμε την σαλτσα που έχουμε ετοιμάσει, τα λιγκουινι που
έχουμε βράσει (καλό είναι να τα βράσουμε εκείνη την στιγμή πριν τα ρίξουμε στην
σαλτσα, πάντα ακολουθάμε στο βράσιμο τις οδηγίες του κουτιού αν δεν είναι
φρέσκα και χειροποίητα) και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο όλα μαζί.! Έπειτα
από 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς βάζουμε το βούτυρο, παρμεζάνα, φρέσκο κρεμμύδι,
μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπερι και τα δένουμε όλα μαζί!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει τεχνικές αλλά και βάσεις όπου χρησιμοποιούν πολύ επαγγελματίες σε καλά εστιατόρια!

Δοκιμάστε την και πραγματικά θα καταλάβετε τι σημαίνει γαριδομακαρονάδα!

 

 



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ