ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ για εκλογές: «Το κόμμα μας – οι Χριστιανοδημοκράτες – δεν αναλαμβάνουν αυτομάτως την εξουσία»

Λίγες ημέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα της μπορεί να χάσει

Λίγες ημέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα της, οι Χριστιανοδημοκράτες, μπορεί να χάσουν, αν και τόνισε ότι ο αγώνας δεν έχει ακόμη χαθεί.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, οι Χριστιανοδημοκράτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόμμα τους δεν θα ανέβει αυτομάτως στην εξουσία ενώ, την ίδια ώρα έσπευσε να τους τονίσει το ηθικό λέγοντας ότι ο αγώνας δεν έχει ακόμη χαθεί.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε ότι το κόμμα της αγωνίζεται και θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα «κρατήσει αυτομάτως» την πρώτη θέση στη Γερμανία ύστερα από 16 χρόνια στην εξουσία . Παράλληλα έσπευσε να υποβαθμίσει τα ανησυχητικά ποσοστά δημοσκοπήσεων καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στη χώρα.

H δημοτικότητα του Λάσετ, υποψηφίου για την Καγκελαρία της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης ( CDU/CSU) βαίνει μειούμενη κατακτώντας τη δεύτερη θέση, μετά τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, η Γερμανίδα Καγκελάριος βλέπει ότι το κόμμα της με υποψήφιο για την Καγκελαρία τον Άρμιν Λάσετ, δεν… τραβάει.

Tην ίδια ώρα, οι Σοσιαλδημοκράτες σηκώνουν… κεφάλι παγιώνοντας την διαφορά τους με τους Χριστιανοδημοκράτες και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Γερμανία μετά την 26η Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Suedeutsche Zeitung» και διεξήχθη για λογαριασμό του γερμανικού δικτύου «ZDF» δείχνει ότι, το κόμμα του Όλαφ Σολτς (SPD) έρχεται πρώτο με ποσοστό 25% ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU- CSU) ακολουθεί στο 22 % .

protothemaΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ