ΔΙΕΘΝΗ

Μέση Ανατολή: Οι εξελίξεις στο τραπέζι των «27» στις Βρυξέλλες – Τι «φοβίζει» την Ευρώπη, oι θέσεις της Ελλάδας

 

Τις κινήσεις τους για την εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή συντονίζουν την Τετάρτη 17 Απριλίου στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρώπης, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ενώ σήμερα (16.04.2024) το απόγευμα θα προηγηθεί, με τηλεδιάσκεψη, η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών.

Η Ευρώπη, όπως και όλη η Διεθνής κοινότητα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το αίτημα όλων να είναι κοινό. Να συστήνουν τόσο στο Ισραήλ, όσο και στο Ιράν, αυτοσυγκράτηση ώστε… να μην ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως.

Κ. Μητσοτάκης: «Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες με τη θέση ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με το Τελ Αβίβ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί και να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά περιθώρια για την αποφυγή διάχυσης της έντασης.

«Οποιαδήποτε κλιμάκωση αυτή τη στιγμή θα ήταν μια καίρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγμή προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφύγουμε μια ενδεχομένως πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ