ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη κορονοϊού: Δέκα μέρες καραντίνα για όσους έρχονται από Βρετανία ζητούν οι ειδικοί

Αποκάλυψη του newsit.gr που επιβεβαιώνεται από σχετική NOTAM – Περισσότερες μέρες καραντίνα και αλλεπάλληλα τεστ κορονοϊού για όσους έρχονται στην Ελλάδα από την Βρετανία, μετά από την μετάλλαξη του ιού που έχει σημάνει πανευρωπαϊκό συναγερμό.

Η μετάλλαξη του κορονοϊού φέρνει τα πάνω – κάτω σε ό, τι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η επιτροπή λοιμωξιολόγων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί ζήτησαν -αρχής γενομένης από τις 22 Δεκεμβρίου- οι επισκέπτες που θα έρχονται από την Βρετανία να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ.Όταν φθάνουν θα υποβάλλονται σε rapid test kai εν συνεχεία θα παραμένουν σε 10ήμερη καραντίνα αντί για 7 ημέρες που ίσχυε μέχρι πρότινος, σε ξενοδοχείο.

Από εκεί και πέρα, για να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από τη νέα αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα έχει ισχύ έως και τις 7 Ιανουαρίου και προβλέπει τρία μέτρα για τους ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία.

Πιο αναλυτικά αναφέρει η ΝΟΤΑΜ

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίναοι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια».

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ