ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταναστευτικό: ΜΚΟ πουλάνε «ληγμένα» εισιτήρια σε μετανάστες στη Λέσβο

 

Αποκαλυπτικές δηλώσεις μετανάστη στο protothema.gr – Οργή στους κατοίκους για συγκεκριμένες ΜΚΟ που παρακινούν τους μετανάστες με fake news να σπεύδουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να τους παραλάβουν πλοία για τον Πειραιά

Ο Χασέμι Μαρ από το Αφγανιστάν ήταν ένας από τους δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν την Τρίτη στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να φύγει με το πλοίο νήσος Σάμος με προορισμό τον Πειραιά. Είχε στα χέρια του εισιτήριο, μόνο που όταν οι λιμενικές αρχές τού ζήτησαν να τους δείξει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, εκείνος απλά κούνησε αρνητικά το κεφάλι.

Μιλώντας στο protothema.gr με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζει, είπε ότι στη δομή του Καράτεπεκ που μένει, αγόρασε από ΜΚΟ προς 51 ευρω τρία εισιτήρια. Για εκείνον, για το μωρό που έχει και για τη σύζυγο του. Μόνο που τα εισιτήρια που είχε, ειχαν ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου και ήταν με το πλοίο Διαγόρας. Άγνωστο ποσά εισιτήρια αγοράστηκαν ή μοιράστηκαν χθες σε μετανάστες από τη Μόρια και τις αλλες δομές που έφθασαν κατά ομάδες στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν με το πλοίο της γραμμής.

Εκτός από αυτούς, υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι είχαν δεχθεί μηνύματα πως πλοίο τους περιμένει για να φύγουν με προορισμό τον Πειραιά και από εκεί στην Ευρώπη.

IMG_6247

Κάποια στιγμή και ενώ οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές τους έδιωχναν από το λιμάνι, ώστε να επιστρέψουν στις δομές τους, υπήρξε ένταση όταν κάποιοι μετανάστες δέχθηκαν μηνύματα από μέλη ΜΚΟ που βρίσκονταν στο λιμάνι. Τότε άρχισαν να φωνάζουν, ενώ προχώρησαν και καθιστική διαμαρτυρία. Η αναστάτωση κράτησε κάποιες ώρες, ώσπου υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις δομές τους.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν φτάσει στα όριά τους με κάποιες ΜΚΟ, οι οποίες συνεχώς δημιουργούν προβλήματα με το να παρακινούν τους μετανάστες να κατέβουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης γιατι δήθεν κάποιο πλοίο τους περιμένει. Χθες στο Πέραμα κάτοικοι απέτρεψαν σε σκάφος μελών ΜΚΟ να ανεφοδιαστεί.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός ότι χθες δεν υπήρξαν προσφυγικές ροές στο νησί και αυτό χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ