ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

 

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου η Άγκυρα ωθεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «χυδαιότητα» από πλευράς της κυβέρνησης και για «ολέθριο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

«Η χυδαιότητα με την οποία επέλεξε, μέσω… διαρροής μάλιστα, να μας απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει το ολέθριο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εκτός από τους ίδιους, παρασύρουν και την ίδια τη χώρα σε αδιέξοδο.

Αντί να ασχολούνται με το πώς θα απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα ήταν προτιμότερο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν με ποιον τρόπο κατάφερε να διαχειριστεί πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές με αποτελεσματικότητα και με σεβασμό στους κανόνες δικαίου. Με ποιο τρόπο εξασφάλισε την δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που μείωσε τις ροές και ανάγκασε τη Τουρκία να δεχθεί επιστροφές», τονίζει σε σχόλιο η Κουμουνδούρου.

Αντί αυτού, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «νομίζουν ότι όλα είναι επικοινωνία, μεγάλα λόγια και αυταρχισμός στους νησιώτες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Η ανευθυνότητα τους να μετατρέψουν τη Χίο και τη Λέσβο, τα ακριτικά νησιά μας, σε πεδία μάχης, τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές και εργαλειοποιεί το προσφυγικό είναι έξω από κάθε λογική».

Καταλήγοντας, από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν: «Πάει πολύ, λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χυδαιολογεί και από πάνω. Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα και να αντιληφθεί ότι έχει εθνική ευθύνη να σοβαρευτεί».

Κυβερνητικές πηγές: Ο ΣΥΡΙΖΑ το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν απαντήσει στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

«Αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίζουν από την κυβέρνηση, «οι Έλληνες μπορούν να αντιληφθούν τι θα συνέβαινε αν διαχειριζόταν αυτή την κρίση ο κ. Τσίπρας, η κα Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Κυρίτσης. Θα έλεγαν σε όλους “περάστε”. Όλοι θυμούνται άλλωστε τη λυσσαλέα αντίδρασή τους στη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο. Σε αντίθεση με την πολιτική ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό και καλούσε την κυβέρνηση «να αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες» και να εκπονήσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ