ΔΙΑΦΟΡΑ

Mέτρα-φωτιά μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Τα 2 νέα μέρη από τα οποία αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι

 

Το απόγευμα ο Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει το νέο πλαίσιο που θα ισχύει και αποφασίστηκε μετά την συνεδρίαση των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Μία σκέψη είναι να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, δεδομένη είναι η αυστηροποίησή τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και κατά πόσο οι καταστηματάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους. Για τους ανοιχτούς χώρους στους οποίους κάθονται και ανεμβολίαστοι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στο εάν έχουν με πρόχειρες κατασκευές έχουν κλείσει τελείως και επομένως είναι ευκολότερη η μετάδοση του ιού.

Για τους ανεμβολίαστους, θα αυξηθεί η ιχνηλάτησή τους καθώς αυτή τη στιγμή το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στους μικτούς χώρους και ενδέχεται οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από χώρους όπως οι κινηματογράφοι και τα θέατρα χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ