ΔΙΑΦΟΡΑ

Μια ανάσα πριν την Ελευθερία: 5 πράγματα που αλλάζουν στη ζωή μας από το Σάββατο

Μια ανάσα πριν την Ελευθερία – Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση αρκετών περιορισμών και απαγορεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Από το Σάββατο 8 Μάϊου επαναλειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ ενώ από σήμερα οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων επέστρεψαν στα θρανία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ενώ ξεκινούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών για τη διενέργεια εξετάσεων.

Μια ανάσα πριν την Ελευθερία: 5 πράγματα που αλλάζουν στη ζωή μας από το Σάββατο

Ημερομηνία ορόσημο θεωρείται η 15η Μάϊου καθώς εκείνη τη μέρα πρόκειται να ανοίξει ο τουρισμός ενώ ταυτόχρονα θα επιτραπούν και οι μετακινήσεις εκτός νομού. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ελλάδα είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το πράσινο διαβατήριο, προκειμένου να ξεκινήσει να υποδέχεται τουρίστες για την καλοκαιρινή περίοδο.

Επίσης, αναμένεται να καταργηθούν τα SMS στο 13033 ενώ όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, προς το παρόν το επικρατέστερο σενάριο θέλει να δίνεται αρχικά μία ώρα παράταση, δηλαδή να ξεκινά στις 00:00 και όχι στις 23:00.  Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να υπάρξει και η κατάργηση του click away και click inside.

«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί το ΥΠΑΝΕ θα το δεχθεί», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για την κατάργηση των SMS στο λιανεμπόριο από τις 14 Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τμ. σε μια εβδομάδα ίσως λίγο παρακάτω.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ