ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα για να σωθεί ο μόλις 6 μηνών Μιχαήλ Άγγελος!

Η Ροδιακή κοινωνία βρίσκεται και πάλι σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον μόλις 6 μηνών μικρούλη Μιχαήλ Άγγελο ο οποίος θα υποβληθεί σε χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς.

Το 6ωρο χειρουργείο γίνεται για να αντιμετωπιστεί μία εκ γενετής καρδιακή κατασκευαστική ανωμαλία που προκαλεί κυάνωση (μπλε χρώμα στο δέρμα, στα χείλη, στα νύχια). Στις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει το χειρουργείο με επικεφαλής τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό.

Ο μικρούλης πάσχει από Τετραλογία Fallot (TOF). Πρόκειται για συγγενή καρδιακή πάθηση, ενός συνδυασμού των ελαττωμάτων που οδηγεί σε εξασθενημένη πνευμονική ροή αίματος και μειωμένα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Τα συμπτώματα της Τετραλογίας του Fallot ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή. Στα βρέφη με μεγαλύτερη στένωση της περιοχής που οδηγεί στην πνευμονική αρτηρία θα έχει μια μειωμένη ποσότητα αίματος που πηγαίνει στους πνεύμονες.

Η μείωση της ροής του αίματος στους πνεύμονες μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και κυάνωση, μία μπλε εμφάνιση του δέρματος. Τα βρέφη μπορεί να εμφανίσουν περιόδους ακραίας κυάνωσης,  οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟ

Για πληροφορίες: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΟΛΑΝΗΣ 6936 237251

 

Ο ΔΟΠΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού που σημείωσε η παράσταση αρχαίου δράματος «Ορέστης» του Ευριπίδη, στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου ‘Μελίνα Μερκούρη’ έρχεται και δεύτερη παράσταση.

«Η Ιφιγένεια η εν Ταύροις», από τον Γιώργο Νανούρη μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού όπως την έχουν χαρακτηρίσει.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα δόθηκαν στον Γ.Σ. Δωδεκάνησος με αμαξίδιο προκειμένου να κατασκευαστούν σύγχρονα αποδυτήρια που να εξυπηρετούν άτομα με αναπηρίες στο Βενετόκλειο. 

Η δεύτερη παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» θα έρθει στη Ρόδο, στις 10 κ 11 Σεπτεμβρίου 2021, και πάλι στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολλιάδης, τα έσοδα θα δοθούν στον μικρούλη Μιχαήλ Άγγελο που παλεύει για τη ζωή του.

 
Του ευχόμαστε όλοι μαζί ολόψυχα, να γίνει καλά!
Περιοχή συνημμένωνΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ