ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μίκα Ιατρίδη: «Οι γυναίκες στην πρωτοπορία της δημιουργίας και της προσφοράς»

 

Μήνυμα της βουλευτού Δωδεκανήσου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Γιορτάζουμε το γεγονός ότι για όλες τις ημέρες του χρόνου οι γυναίκες καλούμαστε να εκπληρώσουμε πολλούς ρόλους ταυτόχρονα.

Όμως, καταφέρνουμε και εκπληρώνουμε αυτούς τους ρόλους με πολλή προσπάθεια, αλλά και αγάπη, τόσο για αυτούς που νοιαζόμαστε, όσο και για εμάς τις ίδιες. Γιατί βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της δημιουργίας και της προσφοράς.

Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας, έχει κάνει πολλά βήματα και έχει αναγνωρίσει το ρόλο των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, από την πολιτική και την κοινωνία, μέχρι την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Οι Ελληνίδες μπορούμε να πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στις δυνατότητες μας, τις γνώσεις μας και την ενσυναίσθηση μας, ώστε να κάνουμε τη ζωή όλων μαςκαλύτερη και πιο ποιοτική.

Ταυτόχρονα όμως, η σκέψη μας πρέπει να είναι και στις γυναίκες εκείνες, οι οποίες, λόγω του πολιτισμικού πλαισίου εντός του οποίου ζουν, είναι καταδικασμένες να αντιμετωπίζονται στις χώρες τους, ως άνθρωποι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική και, ταυτόχρονα, να αναλογιστούμε ότι μοναδικός ουσιαστικός θεμελιωτής των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι ο δικός μας τρόπος ζωής, τον οποίο καλούμαστε να υπερασπιζόμαστε ανά πάσα στιγμή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ