ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίκης Θεοδωράκης – Οριστικό: Στα Χανιά θα γίνει η ταφή του

Η κόρη του αείμνηστου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, που μέχρι πρότινος διαφωνούσε στο να ταφεί ο πατέρας της στην Κρήτη, τελικά σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησε να γίνει στα Χανιά η ταφή του.

Νωρίτερα σήμερα, μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Μίκης Θεοδωράκη, Γιώργος, ανέφερε άλλωστε, ότι η οικογένεια του δημιουργού, θα τον αποχαιρετήσει σύσσωμη στην Κρήτη.

«Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ».

Μάλιστα, για τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, ο γιος του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«…Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.
Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.
Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά…».

Φυσικά, τώρα που οι πληροφορίες θέλουν ολόκληρη την οικογένεια να είναι σύμφωνη να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κρήτη, η αυριανή απόφαση του Πρωτοδικείου για την κηδεία του δημιουργού, θα έχει τυπικό χαρακτήρα…ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ