ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνα Γκάγκα: Έχουμε πολλά κρούσματα και λίγες εισαγωγές – Χρειάζεται προσοχή

 

Απαιτείται ακόμα προσοχή ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία κορονοϊού, ανέφερε από τα Χανιά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα που βρέθηκε στις τοπικές εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, επεσήμανε πως: «Έχουμε αρκετά κρούσματα, ευτυχώς χωρίς αντίστοιχα τον αριθμό των εισαγωγών που είχαμε με τα προηγούμενα κύματα κορονοϊού, αλλά έχουμε πολύ μεγάλη διαμόλυνση στην κοινότητα που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε, για μια καλή πορεία στον χρόνο και για ένα καλό καλοκαίρι».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ανέφερε πως «είναι νωρίς ακόμα να το συζητήσουμε» και προσέθεσε: «Πρέπει να προσέχουμε, είμαστε καλύτερα, είμαστε οι περισσότεροι εμβολιασμένοι, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε και να εμβολιαστούμε όλοι για τον εαυτό μας για τούς δικούς μας, για όλη την κοινωνία».

Η κ. Γκάγκα κλήθηκε να σχολιάσει και ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στην υποστελέχωση του νοσοκομείου Χανίων.

«Δέκα χρόνια κρίσης έκαναν τα νοσοκομεία τα φυλλορροούν. Έχει γίνει μια γιγάντια προσπάθεια και έχουν στελεχωθεί, δεν είναι όλες οι θέσεις μόνιμες, προχωράμε και σε μόνιμες θέσεις» επισήμανε και ζητώντας «μια μεγαλύτερη σύμπνοια και από τους γιατρούς που είναι εκτός συστήματος και στην Κρήτη να βοηθήσουν στα νοσοκομεία καθώς έχουμε ”ανοίξει” αυτή την δυνατότητα» προσέθεσε: «Οι προσλήψεις γίνονται, θέλουμε να γίνονται προσλήψεις με αξιολόγηση ώστε οι γιατροί να είναι οι καλύτεροι του συστήματος και όλοι οι πολίτες, οι ασθενείς να έχουν την αντιμετώπιση που χρειάζονται».

Αναφερόμενη, τέλος, στο μήνυμα της σημερινής ημέρας χαρακτήρισε σημαντικό τον διπλό εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821 και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τονίζοντας ότι «μονιασμένοι με αίσθημα κοινωνικής και εθνικής συνείδησης πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να έχουμε πρόοδο και ευημερία για όλους».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ