12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας από τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ.κ. Γεννάδιο

 

MHNYMA

TOY ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ κ.κ. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

     Θεοτίμητε Λαέ του Θεού,
     Ο Θεός να σας ευλογεί!
     Ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας και η Χάρη του να είναι για σας δύναμη, θάρρος, φωτισμός, χαρά και πασχαλινή αγαλλίαση, καθώς και ελπίδα, απαραίτητη, στήριγμα στον πνευματικό και ηθικό δρόμο της ζωής μας. Είμαστε, αγαπητά, εν Χριστώ, τέκνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώπιον ενός φοβερού κακού, που ταλαιπωρεί και σκοτώνει τα αδέλφια μας, προκαλώντας ασθένεια χωρίς θεραπεία, έτσι ώστε να θεωρείται ένας αόρατος πόλεμος που σκορπά φόβο και θάνατο. Ωστόσο, εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε ένα ισχυρότατο πνευματικό όπλο, η οποία μας δίνει Ελπίδα, Πίστη και Αγάπη, που μας οδηγεί στην Προσευχή, την Θεία Μετάληψη, την Κοινωνία με τον Θεό μας, ο Οποίος μας προστατεύει και θα μας σώσει από τον κορωνοϊό. Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει και είναι η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία μας.
     Μην φοβάστε, μην σκέφτεστε το θάνατο, να σκέφτεστε τον Θεό και να προσεύχεστε στον Θεό. Το κακό θα περάσει· θα ζήσουμε, χάρη στην προστασία Του, καθώς και με την μεσιτεία της Θεοτόκου και των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων μας. Ο Θεός μας ακολουθεί και μας φυλάει με τον Θείο Μανδύα του, γεμάτο αγάπη και ειρήνη!
     Να κάνουμε ό,τι ορίζουν οι Αρχές του Τόπου και να συνεργαζόμαστε μαζί τους· ας τους βοηθήσουμε με τη συμπεριφορά μας. Έτσι θα βοηθήσουμε και τους Ορθοδόξους αδελφούς μας, νέους και ηλικιωμένους. Έτσι θα αισθανθούμε στις καρδιές μας τη Φιλανθρωπία και το Έλεος του Θεού! Ο εφημέριός σας τελεί καθημερινά «κεκλεισμένων των θυρών» όλες τις Ιερές Ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία. Όσοι έχετε τη δυνατότητα, και μπορείτε, μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών, να παρακολουθείτε αυτές τις Ιερές Συνάξες από τις οικίες σας, συμμετέχετε με πίστη και ευλάβεια σε αυτές. Ο Θεός βέβαια θα ευλογήσει την υπομονή σας και την ταπείνωσή σας.
     Να είστε ήρεμοι, να είστε γαλήνιοι και βέβαιοι ότι όλα θα περάσουν, σύντομα θα επιστρέψει η ηρεμία, μαζί με το μεγάλο δώρο της υγείας! Να είστε συνετοί και προσεκτικοί, καθαροί στην ψυχή και την καρδία.
     Σας διαβεβαιώνω ότι είστε πάντοτε παρόντες στις καθημερινές προσευχές μου και στις επίσημες Ακολουθίες. Να θυμάστε πάντα ότι δεν είστε μόνοι· υπάρχει ο Θεός, η Θεία Αγάπη, η Φιλανθρωπία του Θεού! Επομένως, οφείλουμε να διαγράψουμε τη λέξη «φόβο» από την ψυχή μας· σύντομα θα έχουμε την Ανάσταση! Σύντομα θα έχουμε την αληθινή ζωή! Σύντομα θα έχουμε τη νίκη κατά του θανάτου και τη μεγάλη επιτυχία της ανακάλυψης του φαρμάκου κατά τού κορωνοϊού! Ας συμβάλουμε όλοι και με την προσευχή μας, ώστε αυτό να γίνει σύντομα πραγματικότητα· όλοι μαζί, ενωμένοι στην ίδια πίστη ως ένα σώμα, αληθινά τέκνα του Θεού.
     Σας χαιρετώ με τη συνεχή προσευχή μου και με θερμές ευχές για καλή συνέχιση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής!
     

Βενετία, 23 Μαρτίου 2020

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ

 

Home

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ