ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μήνυμα X. Κόκκινου για την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του covid/19 εορτάζουμε την 47η Επέτειο της εξέγερσης της νεολαίας μας κατά της δικτατορίας που είχε επιβληθεί στον τόπο μας απο το 1967   και τα γεγονότα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973.

Ο λαός μας με ενότητα αγωνίστηκε για την επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε, γεγονός που πραγματοποιηθηκε τον Ιουλιο του 1974   μετά   τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Με κυρίαρχο σύνθημα  Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία έδειξε  δίκαια, ενωτικά και μαζικά τη δυναμη  του και τη θεληση του και νίκησε!

Το μήνυμα που εκπέμπει διαδχρονικα ο αγώνας του λαού μας  στο Πολυτεχνείο το 1973 είναι :

– Ποτε ξανά στον τόπο μας ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
– Εθνική   ενότητα και επαγρύπνηση για  την   διαφύλαξη της Δημοκρατίας
και να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καλύτερου  και
μακράν αποδεκτού πολιτεύματος .

Το “Πολυτεχνείο “ανήκει σε όλους τους Ελληνες, είναι η λαϊκή κινητοποίηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και όχι του Διχασμού και της Καπηλείας.

Τιμαμε ενωτικά τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από όλους τους Ελληνες και όχι από συγκεκριμενα  πολιτικά  κόμματα.

Δεν δεχόμαστε τον τεχνητό διχασμό και την συστηματική καπηλειά που κάποιοι σκόπιμα επιδιώκουν να επιβάλλουν για να καλύψουν τα ιδεολογικά τους αδιέξοδα και την απουσία ρεαλιστικών πολιτικών.
Όλοι μαζί και με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις ιδιαιτερες συνθήκες που βιώνουμε ,τιμαμε την 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου και  στηρίζουμε  τους δημοκρατικούς θεσμούς σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Απομονώνουμε αυτούς που εκμετάλλευονται  τη  δημοκρατία και επιδιώκουν να επιβάλλουν  τον ολοκληρωτισμό.

ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Χαράλαμπος Κόκκινος
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού
“Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου-
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ