ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μήνυση κατέθεσε το συνδικάτο εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατά μαθητών για τους βανδαλισμούς λεωφορείων

 

Πράξη έκανε το συνδικάτο εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ τις αποφάσεις που έλαβε για κινητοποιήσεις και δραστικές λύσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία ορισμένων μαθητών στα σχολικά δρομολόγια.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του συνδικάτου κ. Μανώλης Κοντουδάκης μιλώντας στον Real Voice 99.5 και στην «Ανοιχτή Γραμμή» με την Δέσποινα Κουλούμπρη, σήμερα κατέθεσαν μήνυση κατά μαθητών τους οποίους ταυτοποίησαν ως συμμετέχοντες στους βανδαλισμούς.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Κοντουδάκης ότι «προχωρήσαμε σε μήνυση, όχι κατ’ αγνώστου, αλλά για συγκεκριμένα άτομα που εντοπίστηκαν από το υλικό του βίντεο και μάλιστα γι’ αυτούς είχε γίνει προσαγωγή πριν από δύο μήνες στο Α.Τ. Ρόδου».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι αύριο θα υπάρξει ραντεβού δια ζώσης με τον κ. Παπαδομαρκάκη, καθώς υπήρξε εκτός των άλλων και εσφαλμένη πληροφόρηση για αναστολή της στάσης εργασίας: «Αύριο υπάρχει ένα ραντεβού στα γραφεία μας με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα έγινε λάθος, στάλθηκαν στα σχολεία έγγραφα, ότι η στάση εργασίας στον ΡΟΔΑ έληξε, κάτι που δεν ισχύει. Ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε γι’ αυτό, αλλά μας είπε ότι δεν είναι αρμόδιος για να πει αν καλός ή κακός γίνεται. Αναγνώρισε ότι από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα, καλώς προβήκαμε σε αυτές τις κινητοποιήσεις».

Ο κ. Κοντουδάκης διευκρίνισε για την μήνυση που κατατέθηκε πως

«εμείς βρήκαμε τα ονόματα δύο – τριών μαθητών, στους οποίους καταθέσαμε μήνυση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Εισαγγελίας να βρει και τους υπόλοιπους».

Παράλληλα ενημέρωσε ότι θα ζητηθεί η παρουσία συνοδού στα μαθητικά δρομολόγια: «Θα ζητήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να υπάρχει συνοδός από το σχολείο σε κάθε λεωφορείο. Κάποιος καθηγητής, κάποιο μέλος του συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων ίσως. Ώστε αν παρεκτραπούν να υπάρχει κάποιος να επιβάλει την τάξη. Αν δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη οι ίδιοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που τους εκπαιδεύουν, γιατί να την επιβάλω εγώ;».

Τέλος ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ανέφερε ότι στην ουσία χθες βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν την στάση εργασίας, φτάνοντας κανονικά στον προορισμό τους:

«Χθες το λεωφορείο που παραμένει στ’ Απόλλωνα και εξυπηρετεί τα σχολεία που είναι από Σορωνή και έξω, αντί να φύγει στις 1.30 όπως κάθε μέρα αποφασίσαμε να φύγει μισή ώρα νωρίτερα, στη 1. Μάθαμε από καθηγήτρια που το είπε στον οδηγό, ότι έκαναν φθορές σε αυτά τα δύο σχολεία και ζητούσαν να σχολάσουν πιο νωρίς, για να προλάβουν να πάρουν τα λεωφορεία και να πάνε σπίτια τους. Κάτι το οποίο έγινε. Έφτασαν στο Μαντράκι στις 12.30 και πήγαν στα σπίτι τους κανονικά. Μπήκαν στο λεωφορείο μέσα και πανηγύριζαν ότι εμείς πάμε σπίτι μας. Πείτε μου τι όριο υπάρχει σε αυτό το πράγμα».

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ