ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε σκληρό lockdown στην Αττική – Θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε αν χρειαστεί

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η απόφαση για το σκληρό lockdown στην Αττική και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόφαση για το σκληρό lockdown στην Αττική, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Αυτό που μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική. Αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα. Προτίμησα να πάρω δραστικά μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτά πιο γρήγορα”, είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους χώρους εργασίας. “Ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα είναι πολύ καλύτερος από άλλες χώρες”.

“Τα επιδημιολογικά δεδομένα επέτρεπαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οπότε δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος το άνοιγμα του”, είπε στη συνέχεια.

Δείτε live τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

 

“Μακάρι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε και οι δυόμιση εβδομάδες να είναι αρκετές για την Αττική. Θα εξετάσουμε αύριο με τους ειδικούς τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις εβδομάδες που λειτούργησε το λιανεμπόριο ήταν πολύ σημαντικές. Θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε, αν χρειαστεί”, είπε, ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό “βεντάλια” που χρησιμοποίησε για τα μέτρα.

Για την πίεση στο ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στα Περιφερειακά Νοσοκομεία, αλλά “κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε”.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ