ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έρχονται κι άλλες ΜΕΘ και προσλήψεις στην Υγεία

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Τα κρεβάτια ήταν δωρεά της Βουλής.

Μετά την τηλεδιάσκεψη όπου συζητήθηκε το θέμα της Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσε… “καμπανάκι” κινδύνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον εθνικό μας λοιμωξιολόγο και βρέθηκαν στο Σωτηρία. Παρούσα στο «Σωτηρία» ήταν και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο -όπως είπε- «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την σημασία του έργου -το οποίο είναι δωρεά της Βουλής- στην ενίσχυση του συστήματος υγείας και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους οι κλίνες ΜΕΘ θα φτάσουν στον μέσο όρο του αριθμού των κλινών στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12 πρώτες κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50 κλίνες ΜΕΘ.

Έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για τη δυναμικότητα των μονάδων γι’ αυτές τις δυο εβδομάδες, ενώ αναμένονται κι άλλες προσλήψεις. protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ