ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η Ευρώπη υιοθέτησε την πρόταση της Ελλάδας

 

Τη συμφωνία των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για πλαφόν στο φυσικό αέριο, χαιρετίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για ανώτατο όριο τιμής στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι γεγονός και θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter για τη συμφωνία των Βρυξελλών για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Σήμερα είναι ένα άλλο ορόσημο στη μακρόχρονη προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από τις υπερβολικές τιμές του φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς – μια ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε πριν από 9 μήνες – υιοθετήθηκε επιτέλους από τους υπουργούς ενέργειας της Ευρώπης. Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν.

Δεν θα επιτρέψουμε στους θεσμούς μας να οπλιστούν εναντίον μας. Αυτό είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που βοηθά στην προστασία των οικονομιών μας από την έκτακτη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ