ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Συνεργασία ή η Τουρκία θα υποστεί τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της

Ξεκάθαρο μήνυμα, ακόμη ένα, προς την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός. Λίγο αφού προσγειώθηκε στις βροχερές Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Τη Σύνοδο Κορυφής, που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας κρούσμα κορονοϊού, ζήτησαν Ελλάδα και Κύπρος για να συζητηθεί το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία, με αφορμή την προκλητική της στάση στην ανατολική Μεσόγειο. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας.

Κατά τη συνάντησή του με τον Σαρλ Μισέλ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σαρλ Μισέλ, συμφώνησαν ότι η ΕΕ θέλει μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ