ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τραμπ: Με αυτούς τους όρους θα υπάρξει διάλογος με την Τουρκία

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και διατύπωσε στον Αμερικανό πρόεδρο κάτω ποιους όρους η Ελλάδα θα ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Αθήνα θα μπει στη διαδικασία του διαλόγου εφόσον η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν σταματήσει τις προκλήσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί σταδιακά αποκλιμάκωση στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

«Είμαστε διατεθειμένοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών από εκεί που σταμάτησαν το 2016, για το ένα και μοναδικό ζήτημα που είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, να καταλήξουμε σε ένα συνυποσχετικό και να πάμε στη Χάγη», τόνισε ο πρωθυπουργός στον Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Για να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις όμως πρέπει η Τουρκία, που κλιμακώνει διαρκώς τις προκλήσεις, να σταματήσει αμέσως, ώστε να πάμε σε αποκλιμάκωση», ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: Καθημερινή της ΚυριακήςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ