ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνετε αντιπολίτευση με κλισέ – Δεν έχετε ούτε μία πρόταση

Βολές του πρωθυπουργού κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Γιάνη Βαρουφάκη – Τι είπε για το κλείσιμο της Θεσσαλονίκης – Τα μηνύματα Μητσοτάκη για πανδημία, οικονομία, εμβόλια – Τα νέα μέτρα στήριξης και οι παρεμβάσεις

Απαντώντας στον Γιάννη Βαρουφάκη ξεκίνησε την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας την κατάσταση στην οποία έφερε την χώρα το 2015.

«Δεν θα σταματήσει ποτέ να με αιφνιδιάζει ο βαθμός αυτάρεσκες και αλαζονείας του κύριου Βαρουφάκη. Ακόμα και σήμερα αναφέρεται στην διαδρομή του πρώτου εξαμήνου του 2015, χωρίς να έχει καμία απολύτως συναίσθηση των τεράστιων προσωπικών του ευθυνών για το γεγονός ότι η χώρα έφτασες στο χείλος της χρεοκοπίας. Σε συνεργασία με τον κύριο Τσίπρα όποιος την τελευταία στιγμή έκανε την δικιά του προσωπική κωλοτούμπα και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κράτησε την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι κάνει αντιπολίτευση με κλισέ. «Στα πρώτα 2 λεπτά της τοποθέτηση σας είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσατε να ξεφύγετε από το συνηθισμένο πλαίσιο αντιπαραθέσεις και να επιχειρήσουμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση με τεκμηριωμένη κριτική με στοιχεία και προτάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. Μετά τα πρώτα 2 λεπτά επιστρέψατε στο γνωστό σας εαυτό. Είχατε στο λόγο σας για ακόμα μια φορά όλα τα κλισέ του μειοψηφικού εαυτού του, του κόμματος σας. Υπήρχε παντελής έλλειψη οποιασδήποτε πρότασης πέραν κάποιον αυτονόητων προτάσεων που θα μπορούσαν να βρεθούν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου! Οι προτάσεις σας εξαντλήθηκαν στο να κάνουμε παραπάνω προσλήψεις στο έθνικό σύστημα υγείας, στο να κάνουμε περισσότερα τεστ και περισσότερους εμβολιασμούς», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης και του ποτέ έπρεπε να επιβληθεί το lockdown ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Είχατε εισηγηθεί κύριε Τσίπρα να κλείσει Θεσσαλονίκη νωρίτερα; Απαντήστε; Δεν το είχατε κάνει. Θέλετε να είστε αρεστοί σε όλους και στους μαγαζάτορες. Υπήρχαν όντως κάποιοι τοπικοί παράγοντες, όχι τα στελέχη της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πράγματι ζητούσαν να κλείσει Θεσσαλονίκη νωρίτερα. Η εισήγηση όμως της επιτροπής λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή και αυτό είναι απολύτως καταγεγραμμένο και επίσημο και δεν το έχει διαψεύσει κανένα από τα στελέχη και τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή».\

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ