ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη: Επίθεση με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες – Προσήχθη ένας ύποπτος

Πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη με ιερέα να επιτίθεται και να τραυματίζει με βιτριόλι σε μητροπολίτες. Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ιερέας που δικαζόταν για παράπτωμα φέρεται να επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες οι οποίο οδηγούνται στο Λαϊκό Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον συλλάβει.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι μητροπολίτες είναι εκτός κινδύνου, έχουν όμως τραύματα από το καυστικό υγρό κυρίως στα χέρια. Δύο εξ αυτών είναι πιο σοβαρά καθώς έχουν τραύματα και στο πρόσωπο.

Την στιγμή της επίθεσης τέσσερις αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή, κλήθηκαν να συνδράμουν και τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει. Στο Συνοδικό δικαστήριο μετείχαν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας και Ζακύνθου.  Ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ