ΔΙΑΦΟΡΑ

Μονή Πετράκη: «Φώναζε θα σκοτώσω τον Βεροίας, δεν θα γυρίσετε πίσω, είχε δύο δίλιτρα με υγρό» – Σοκάρει τραυματίας ιερέας

 

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, που έχει τραύματα στα χέρια του, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης, μίλησε για συμβάν που σόκαρε τη χώρα

«Είχε δύο μεγάλα μπουκάλια με καυστικό υγρό, φώναζε όταν τον συλλάμβαναν “θα σκοτώσω τον Βεροίας” και είπε στον Ζακύνθου “δεν θα προλάβεις να γυρίσεις πίσω”. Είχα πει στον αστυνομικό να τον έχει από κοντά γιατί τον φοβόμασταν και στην πρώτη δίκη είχε επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά» λέει ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ύστερα από την επίθεση με βιτριόλι σε ιερείς στη Μονή Πετράκη.

Παράλληλα, ο κ. Σεβαστιανός αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του, είπε ότι έλαβε τις πρώτες βοήθειες, θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης στο χέρι του.

«Είχε μαζί του δύο δίλιτρα μπουκάλια. Αρχισε να το πετάει πάνω μας, ήθελε να προκαλέσει κακό. Φώναζε στον Ζακύνθου “δεν θα προλάβεις να γυρίσεις πίσω”.

Πετούσε το καυστικό υγρό αδιακρίτως. Ολα άρχισαν όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου» είπε μιλώντας στο Open TV ο γραμματέας συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Δείτε την σοκαριστική περιγραφή του

 

 

 

Το παρελθόν του ιερέα

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι φέρεται να άνηκε στη Μητρόπολη Βέροιας λίγο πριν αποσχηματιστεί για σοβαρά παραπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας. Παλαιότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.

Κατά το παρελθόν είχε υποπέσει σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Τελευταίο και πιο τρανταχτό, ήταν η υπόθεση και κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη πριν από δύο χρόνια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Στη συνέχεια συνέβη η επίθεση, καθώς αποφασίστηκε η οριστική καθαίρεσή του. Ο δράστης, σύμφωνα με το voria.gr, κατάγεται από τις Σέρρες, ενώ οι άνθρωποι πλησίον του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα δηλώνουν συγκλονισμένοι από την επίθεση.

Τον Ιούνιο του 2018 ο κληρικός, 34 ετών τότε, σύμφωνα και πάλι με το voria.gr πιάστηκε στο Πλατύ Ημαθίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερωμένος είχε πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαϊνης. Η σύλληψη του έγινε, ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών αρχών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του είχε απαγγελθεί κατηγορίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ