ΕΛΛΑΔΑ

Μόνιμοι οι έλεγχοι για κορονοϊό στο λιμάνι του Πειραιά σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά

 

“Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής” λέει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Με εντολή του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ, από σήμερα, θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση δομή Ειδικών Ιατρών και Νοσηλευτών ΠΕ στο Λιμάνι του Πειραιά, (Πύλη Ε1).

Εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών ξεκινώντας από σήμερα, θα κάνουν από τις 10 το πρωί και μετά, σε εθελοντική βάση, τυχαιοποιημένους δειγματοληπτικούς ελέγχους ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CοV-2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID–19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “τα κλιμάκια μας θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής”.

Θυμίζουμε ότι πρώτη φορά, τέτοιοι έλεγχοι έγιναν την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, με αφορμή την επιστροφή των εκδρομέων της Παναγίας…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ