ΔΙΑΦΟΡΑ

Μόνο έτσι θα βγούμε από τον εφιάλτη: Η «τριπλή» συνταγή για να τελειώσει το lockdown

Με αυτό τον τρόπο θα ξεφύγουμε…

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του, λυγίζει τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά την ίδια ώρα οι κινήσεις για χαλάρωσει του lockdown συνεχίζονται, με την κυβέρνηση να αναζητά τη λύση μέσα από μια «τριπλή» συνταγή.

Η κατάσταση, άλλωστε, μοιάζει να αρχίζει να σταθεροποιείται. Το άνοιγμα της επόμενης ημέρας θα κριθεί από τη μείωση των νέων κρουσμάτων και τη σταθεροποίηση των νέων εισαγωγών, ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Αν και οι νέες διαγνώσεις καταγράφουν μια μικρή μείωση, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, η οποία πολλαπλασιάζεται αναπόδραστα από τη μεγάλη διασπορά του ιού.

Κορωνοϊός: Τα «όπλα» για την χαλάρωση του lockdown τον επόμενο καιρό

Το νέο όπλο του self testing σε συνδυασμό με τα στοχευμένα rapid tests και την εκστρατεία του εμβολιασμού κατά της COVID-19, γίνονται η ελπίδα για τη σταδιακή επαναφορά οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων χωρίς επιστροφή σε περιοριστικά μέτρα μερικές εβδομάδες μετά. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τα σχολεία και οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αναφερόμενος στο νέο όπλο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας, εξήγησε πως πρόκειται για αυτοδιαγνωστικά τεστ που πληρούν όλες τις προδιαγραφές των rapid test, με ρινικό επίχρισμα ή δείγμα σιέλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
https://player.glomex.com/integration/1.495.0/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.495.0%2Fiframe-player.html%3FintegrationId%3D40599z13jxwy8hnd%26playlistId%3Dv-ca7j3ma1t64x-st%26playlistIndex%3D0%26origin%3Dglomex-player%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.athensmagazine.gr%252Farticle%252Fnews%252Fellada%252F506804-mono-etsi-tha-bgoyme-apo-ton-efialth-h-triplh-syntagh-gia-na-teleiwsei-to-lockdown&integrationId=40599z13jxwy8hnd&playlistId=v-ca7j3ma1t64x-st&playlistIndex=0

Κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για δύο μήνες με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, για να αποφευχθούν οι συνωστισμοί και η ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους, συζητείται να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών, καθώς αποτελούν την εργασιακά ενεργή ομάδα του πληθυσμού.

Η διενέργεια του τεστ θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου, της εστίασης, της ακτοπλοΐας – ναυτιλίας, της μεταποίησης, τις μεγάλες επιχειρήσεις, και τα δικαστήρια.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ