ΔΙΑΦΟΡΑ

Μόνο για ανεμβολίαστους: Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης αν συνεχιστεί η έκρηξη κρουσμάτων

 

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επαναφέρει μέτρα και περιορισμούς γιατί έτσι θα δοθεί λάθος μήνυμα στους πολίτες: «Η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω κάποιες από τις ελευθερίες. Θα είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα», ξεκαθάρισε.

«Θα είχαμε μεγάλο φρένο έτσι στον εμβολιασμό. Και εμείς θέλουμε να βάλουμε γκάζι στον εμβολιασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι «ο ανεμβολίαστος πολίτης που έχει επιφυλάξεις- δεν μιλάω για τον αρνητή- θα πρέπει να βλέπει πλέον ότι είμαστε σε μια φάση που ή θα εμβολιαστεί ή θα νοσήσει».

Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν κοιτάζει τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσότερα άλλωστε οδηγούν σε ασυμπτωματική ή ελαφριά λοίμωξη εφόσον μιλάμε για εμβολιασμένους. Αντίθετα ο δείκτης που εξετάζεται είναι εκείνος των διασωληνωμένων.

Η κυβέρνηση θα παρέμβει μόνο αν μπλοκάρει το ΕΣΥ και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες ΜΕΘ. Τα μέτρα όμως που θα λάβει και τότε δεν θα αφορούν στους εμβολιασμένους πολίτες που έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία.

Θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους, από τη χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους μέχρι την απαγόρευση εξόδου από το νομό για τις γιορτές χωρίς τεστ 24 ωρών. Αν το πράγμα ζορίσει ακόμα περισσότερο τότε μπορεί να επιστρέψει και το sms στο 13033 μόνο για τους ανεμβολίαστους. Αλλά αυτό μοιάζει τούτη την ώρα μακρινό σενάριο.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ