ΔΙΑΦΟΡΑ

Μουντιάλ 2022: Ομάδες «Anti-World Cup» κυκλοφορούν στο Παρίσι με πειρατικά τηλεχειριστήρια και κλείνουν τις τηλεοράσεις (vid)

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, μια ομάδα ανθρώπων που μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του Κατάρ, κυκλοφορεί με ένα πειρατικό τηλεχειριστήριο που της επιτρέπει να κλείνει όλες τις τηλεοράσεις στα μπαρ στη μέση του αγώνα.

Με ένα πειρατικό τηλεχειριστήριο ως εργαλείο «ειρηνικής αντίστασης στον κόσμο», όπως εξηγούν οι οργανωτές αυτής της δράσης, ομάδες που μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισίου και κλείνουν τις τηλεοράσεις στα μπαρ!

«Νιώθουμε πολύ δυνατοί», λέει με χαρά ένας τριαντάρης σε ένα μπαρ στο 18ο διαμέρισμα της πόλης, μπροστά σε ένα κοινό απογοητευμένων οπαδών των «Blues». Η τηλεόραση του καφέ μόλις έκλεισε μόνη της. Στα χέρια του, ένα πειρατικό τηλεχειριστήριο: ένα TV-B-Gone, που εφευρέθηκε από τον χάκερ, Mitch Altman, τη δεκαετία του 2000 και ενσωματώνει τα σήματα σχεδόν 160 εμπορικών σημάτων.

Αποφάσισε να μην παρακολουθήσει το Μουντιάλ και σκοπεύει να διασκεδάσει με τη νέα του ασχολία που σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας αντι- μουντιαλικής εκδήλωσης στο Recyclerie. «Η ιδέα δεν είναι να ζυγίζουμε τις πολιτικές αποφάσεις στην πλάτη του οπαδού ή να τον ενοχλούμε. Αλλά περισσότερο για να δείξουμε ένα σήμα και να πούμε ότι μπορούμε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά ότι μπορούμε επίσης να πούμε ότι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο τα πράγματα δεν πάνε καλά», δηλώνουν.

Δείτε το βίντεο:

gazzetta.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ