ΕΛΛΑΔΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

 

Με στόχο να «σπάσει» τα ισόβια, την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, αλλά και τη θανάτωση του σκύλου τους, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Λιγότερο έναν χρόνο πριν το ΜΟΔ τον καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια και επιπλέον ποινή 11 ετών κάθειρξης και έξι μηνών φυλάκισης, αρνούμενο την ίδια στιγμή να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Πλέον η πλευρά του καταδικασμένου πιλότου, αλλάζει υπεράσπιση και ελπίζει σε μία ευνοϊκότερη απόφαση. Σύμφωνα με το πρωτόδικο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πριν την δολοφονήσει εν ψυχρώ, επεδίωκε τον πλήρη έλεγχο της Καρολάιν, όχι μόνο αποκλείοντας την από συγγενείς και φίλους, επιλέγοντας να κατοικήσουν μακριά από το κέντρο, στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, αλλά και στερώντας την από την διαχείριση των χρημάτων της. Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 34χρονος βαρυποινίτης, κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, έδωσε και τελικά έχασε, δύο «μάχες»: αυτήν της αλλαγής της συνθήκης υπό την οποία έγινε η ανθρωποκτονία, από «εν ψυχρώ» σε «εν βρασμώ» και αυτήν της αναγνώρισης του ελαφρυντικού. Στην πρώτη δίκη ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Στην δίκη που εκτός απροόπτου, ξεκινά σήμερα ο ίδιος ο κατηγορούμενος αλλά και η γυναίκα συνήγορος που την επέλεξε να τον εκπροσωπήσει, αναμένεται να δώσουν εκ νέου αυτήν την μάχη , ελπίζοντας πως οι Εφέτες θα καταλήξουν σε μία ευμενέστερη κρίση για τον 34χρονο πιλότο. Απέναντι τους θα έχουν τους γονείς της Καρολάιν που μεγαλώνουν την κόρη της οι οποίοι αξιώνουν να μην μειωθεί η ποινή του Αναγνωστόπουλου «ούτε μία μέρα». Για αυτούς, ο 34χρονος θα είναι πάντα ο δολοφόνος του παιδιού τους, ο άνθρωπος «που σκότωσε την όμορφη κόρη μου με μία δειλή πράξη», όπως είχε πει σε συνέντευξη του ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς ζητώντας «Δικαιοσύνη» . Θα είναι ο άνθρωπος «που μου ζήτησε να πληρώσω για το φέρετρο του παιδιού μου» όπως μετέφερε στο πρώτο δικαστήριο ότι της είπε η μητέρα του θύματος Σούζαν Λυραράκη -Κράουτς, στενή φίλη της που κατέθεσε.

Η πλευρά του θύματος, οι γονείς της 20χρονης, στο πρώτο δικαστήριο εκπροσωπήθηκαν από τον συνήγορο τους καθώς ο πατέρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ η μητέρα προσπάθησε να αποφύγει την φόρτιση που φοβήθηκε πως θα μετέφερε στην εγγονή της. Απόντες ήταν και οι γονείς του κατηγορούμενου.

reader.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ