ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: Το τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπά την Ευρώπη θα χτυπήσει και τη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε πως το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει την Ευρώπη, μπορεί να κατευθυνθεί προς τη Βρετανία.

“Η προηγούμενη εμπειρία μας δίδαξε πως, όταν ένα κύμα χτυπάει τους φίλους μας, τότε, φοβάμαι, ξεβράζεται και στις ακτές μας και περιμένω ότι θα αισθανθούμε αυτά τα αποτελέσματα όταν έρθει η ώρα”, τόνισε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας από τις απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα απαγορεύσει τις εξαγωγές εμβολίων προς τη Βρετανία, ο Τζόνσον είπε πως δεν νομίζει ότι αυτό θα συμβεί.

“Έχω καθησυχαστεί μιλώντας στους εταίρους της ΕΕ τους τελευταίους λίγους μήνες, δεν θέλουν να δουν αποκλεισμούς, νομίζω πως αυτό είναι πολύ πολύ σημαντικό”, είπε ο πρωθυπουργός.

Η Βρετανία θα συνεχίσει με το εμβολιαστικό πρόγραμμά της, είπε ο Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαιώνοντας πως το σχέδιο για τη χαλάρωση των περιορισμών σύμφωνα με τον οδικό χάρτη είναι σε τροχιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#pgnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ