ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπράβο μάγκα: Aγρότης ήρωας σταματάει ολομόναχος την πορεία της τεpάστιας πυρκαγιάς με την πιο έξυπνη κίνηση

Ήρωας αγρότης στον οικισμό Λένχαμ Χιθ, στην κομητεία Κεντ, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αγγλία, σταμάτησε την καταστροφική πυρκαγιά μόνος του, χρησιμοποιώντας μόνο ένα τρακτέρ, το περασμένο Σάββατο.

Η πύρινη λαίλαπα ήταν εξαπλωμένη ήδη σε μία έκταση 20 στρεμμάτων και η πορεία της πυρκαγιάς φαινόταν να είναι άκρως επιθετική και με κατεύθυνση προς τους οικισμούς της Λένχαμ Χιθ.

Οι πυροσβέστες που είχαν κληθεί στην περιοχή έδιναν μάχη, τόσο να θέσουν σε έλεγχο την πορεία της φωτιάς, ώστε να σώσουν τα σπίτια του οικισμού, όσο και να βοηθήσουν στην εκκένωσή του.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Αλεξάντερ με την εξυπνάδα του σχεδίασε και έβαλε σε εφαρμογή το σωτήριο σχέδιο για όλους του κατοίκους του οικισμού.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε το τρακτέρ του και δημιούργησε ουσιαστικά μία αντιπυρική ζώνη, απομονώνοντας τις καλλιέργειες από το αστικό κομμάτι του οικισμού.

Ήρωας αγρότης σταμάτησε την καταστροφική πυρκαγιά

Πλάνα, τα οποία κάνουν τον γύρο του κόσμου, δείχνουν το πράσινο τρακτέρ μόλις λίγα μέτρα μακριά από την τεράστια φωτιά, καθώς ο ήρωας αγρότης οδήγησε άφοβα το όχημα γύρω από τον πανύψηλο καπνό και τις φλόγες.

 

 

Ήρωας αγρότης σταμάτησε τη φωτιά

enimerotiko.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ